fredag 23. oktober 2009

Etter regn kommer sol

(Wikipedia.no)

Uken har som kjent syv dager. I Norge starter uken på mandag og slutter på søndag. Mange andre steder starter uken på søndag. Jeg tror ikke det har så mye å si. Den første dagen i uka er som regel verst uansett hva den skulle hete.

Mandag er som sagt den verste dagen. Man er nettopp ferdig med "miniferie" og helg. Det er et langt stykke til helgen. Men i høst er mandagen litt mer allright. Hver mandag er tv-kveld for meg og Henrik. 71 grader (skriver "grader" kùn fordi jeg ikke vet hvor gradertegnet er) Nord og Valens FrokostTV. Dermed er det for tiden en god dag, men til vanlig er det en drittdag!

Tirsdag kunne for min del hett mandag, evt. mandag II. Jeg har ikke så mye til overs for tirsdag. Man står på en måte og spinner på samme flekken. Jeg kommer ikke på èn ting som er bra med tirsdag untatt at det er litt nærmere helg.

Onsdag er jo kjent som lille lørdag. Det lærte jeg da jeg så på programmet med samme navn. Eia og Tufte hadde mer hår da. Men jeg merker ikke noe til lørdag i det heletatt. Derimot begynner jeg å føle at helgen er i enden av tunnelen.

Torsdag er en dag jeg har sansen for. Det er her motbakken slutter å være motbakke. Da er det "bare" fredagen igjen før det er helg. Og så lenge jeg kan huske er det alltid noe morsomt på tv sent på kvelden.

Fredag er min favorittdag. Uten tvil. Jeg har en god følelse fra jeg våkner. Selv på en dag som i dag hvor vi hadde fem timer med matte har jeg en god følelse. For jeg vet at når disse timene er over kan jeg reise hjem og "montere" meg i sofaen. Da jeg var liten pleide jeg å bade på fredag. Også så jeg på "Norge rundt" sammen med mamma og pappa. Vi spiste som regel pizza og pappa fyra som fanden sjøl om vinteren (noe han fortsatt gjør til tross for at vi har fått varmepumpe)

Lørdag er den beste dagen å våkne på. Jeg er opptatt av at denne dagen skal være åpen. En dag der man ikke trenger å nå ting. Frokosten, lunchen eller "brunchen" er også hellig og skal vare litt. Har man drukket på fredag har man både lørdag og søndag til å komme seg på. Men lørdag er jo vanligvis en drekkadag allikevel. Lørdag er min mest sosiale dag.

Søndag er starten på mandag. "PreMandag". Av en eller annen grunn blir jeg dårlig når jeg ser på klokka. Den teller ned og forbereder til mandag. Reperasjonsdag kan man også kalle den. I og med at jeg var ute i går blir hele dagen brukt til å se på tv og rote på nett. Kanskje trening. Men det er ikke før på kvelden. Det er nesten slik at på lørdag er jeg redd for at søndag skal komme for fort på, og håper at det kanskje skulle snike seg inn en liten fredag eller lørdag.

Med for at oppturer virkelig bli oppturer må man ha noen nedturer. Så det er greit at mandag er en møkkadag. Da blir jo fredag satt ekstra pris på.

Når alt dette er sagt. Ukerdager og måneder skrives ikke med stor forbokstav. Typisk at folk skriver det feil.


1 kommentar:

  1. Fikk et herlig bilde når jeg ser for meg førr-i-tin-fredagen din! Nydelig!
    (va travale å lægge att kommentar her).

    SvarSlett